З недавніх пір кожен киянин, що палить, став мимовільним учасником такого собі цигаркового квесту: щоб знайти звичну марку, потрібно обійти не один магазин, а іноді - не один десяток.

Думки продавців невеликих ларьків діляться на два: хтось вважає, що "тютюнові королі" щось не поділили між собою, а хтось упевнений, що скоро ціни на цигарки досягнуть рівня європейських, тому товар притримують на складах, які, до слова, ломляться від товару. У спеціалізованих крамничках, які можна побачити практично біля будь-якої зупинки, вітрина переповнена різновидами марок, але на цьому все: "з вітрини прибирати макети я не наймалася. І якщо все зняти, взагалі перестануть підходити щось купувати", - заявила одна з продавчинь, передає "Комсомольская правда".

Далі спробувати удачу журналісти рушили в один з міні-маркетів. Побачивши потрібну марку, попросили відразу блок, проте продавчиня швидко погасила запал: залишилося всього дві пачки. Купивши те, що залишилося, журналіст відійшов углиб магазину вибрати що-небудь з продуктів і чує, як інший покупець просить ту саму марку і ... отримує пачку. На цілком виправдане обурення продавщиця відповідає: "Нам додатковий ажіотаж не потрібен, асортимент повинен бути, ось господиня і просить більше двох пачок в одні руки не відпускати. Вибачте...".

Ситуація в великих супермаркетах різна, але найчастіше сигаретні полки напівпорожні. Продавці розмірковувати на цю тему не збираються і лише бурчать: беріть що є, поки і це не розібрали. Без перебоїв поки що справляються лише великі спеціалізовані магазини, які орієнтовані на vip-клієнтів: тут продають цигарки без будь-яких обмежень. Касир пояснив, що великі магазини закуповуються значною кількістю тютюнових виробів, тому поки що вдається без наслідків викручуватися з ситуації. Проте будь-якому запасу рано чи пізно прийде кінець.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Печерський районний суд заарештував майно і корпоративні права головного тютюнового дистриб'ютора "Тедіс Україна".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще