Триразова володарка "Оскара", легендарна голлівудська актриса Меріл Стріп приєдналася до акції на захист політув’язненого українського кінорежисера Олега Сенцова.

Фото, на якому зірка тримає табличку #FreeSentsov, опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook народний депутат Мустафа Найєм.

За його словами, знімок був зроблений в американському ПЕН-центрі, де українська делегація побувала з нагоди присудження премії "Свобода писати" Олегу Сенцову.

"Після традиційної фотосесії ми опинилися в декількох метрах, і я вирішив, що раз вже так вийшло, пані Стріп могла б стати ще одним адвокатом нашого кримчанина", – написав депутат.

Актриса знала, що серед номінантів премії є засуджений режиссер, протее не булла в курсі всіх подробиць. Найєм розповів їй про матеріали справи протии Олега, про його сім'ю, про Крим тощо.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У свою чергу Стріп, яка, на подив нардепа, виявилася абсолютно позбавленою "зірковості", жваво цікавилася деталями і наприкінці розмови запитала, чим власне може допомогти.

"Я розповів про ініціативу PEN America зібрати коаліцію міжнародних організацій, які б виступили за звільнення Олега з в'язниці, і запропонував їй символічно підтримати Олега фотографією з табличкою #FreeSentsov", – написав Мустафа. На це Меріл погодилася без зайвих слів.

Пізніше, під час нагородження, коли на екрані показували відеоролик про номінацію Олега премією, вона розплакалася, а вже після церемонії сказала, що готова приєднатися до кампанії ПЕН-центру з його звільнення.

Нагадаємо, Росія звинуватила Сенцова в тому, що він нібито створив в Криму "терористичне співтовариство", яке отримувало вказівки від невідомих осіб в Києві і було "структурним підрозділом" забороненого в Росії "Правого сектора". Його засудили до 20 років суворого режиму.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", відбувати термін українського режиссера відправили до Іркутська.