Винахідник і засновник компанії Space X Ілон Маск збирається навчити людей обмінюватися думками на відстані.

За словами інженера, його компанія Neuralink якраз почала розробляти нову технологію "нейронного мережива", яка зчитуватиме імпульси головного мозку, пише портал Wait But Why.

Маск вважає, що людина скоро перестане встигати за швидким розвитком в області штучного інтелекту, і їй знадобляться спеціальні імпланти для обміну думками.

З їх допомогою користувачі зможуть завантажувати і викачувати свої думки з комп'ютера.

У першу чергу, дана технологія стане в нагоді людям із пошкодженнями головного мозку, які втратили мовні функції. Перші подібні пристрої можуть з'явитися вже протягом 4 років - пообіцяв Маск.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Я вважаю, що здорові люди зможуть використовувати технологію вже через 8-10 років. Важливо відзначити, що це сильно залежить від часу, який знадобиться регуляторам для схвалення технології та перевірки її на людях", - розповів мільярдер.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Маск відкликав багатотисячну партію електромобілів Tesla.