У Балаклії залишки боєприпасів з 65-го арсеналу Міноборони сапери починають утилізовувати за містом. Мешканців попередили не перейматися про звуки вибухів, вони більше не становитимуть загрози для населення.

Про це стало відомо із заяви глави Міноборони Ігоря Павловського.

Полігон для знищення боєприпасів відвели за межі міста на 10 кілометрів та зазначили, що місце підриву підготували відповідно до усіх норм.

"Хочу попередити населення Балаклії, що приводу для занепокоєння немає. Роботи планові, безпечні, все знаходиться під контролем", - повідомив замглави Харківської обладміністрації Євген Шахненко.

У Балаклії досі працюють бригади рятувальників та представники обласних уструктур, які слідкують за порядком у місці, зустрічають мешканців, яких евакуювали, забезпечують населення усім необхідним.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Повідомляється, що більшість навчальних та дошкільних закладів розпочали свою роботу у звичному режимі. У частині міста також відновили газопостачання. Влада обіцяє за добу полагодити усі комунікації.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", оцінити масштаби втрат та допомогти відновити постраждале від вибухів на артскладах місто взялися дипломати зі США, які з робочим візитом відправилися до Балаклеї.