У цьому році Міністерство фінансів планує витратити на субсидії меншу суму, ніж торік, попри введення абонплати за опалення та зростання комунальних тарифів.

За інформацією Politeka, про це свідчать дані опубікованого меморандуму з Міжнародним валютним фондом. На компенсацію «комунальних знижок» планувалося виділити близько 51 млрд гривень у 2017 році, а за рахунок зниження соцнорм споживання та введення абонентської плати хочуть заощадити близько 4 млрд гривень.

Зазначається, що Кабмін вирішив скоротити норми споживання газу, тепла та електроенергії на опалення з 1 травня цього року. У цьому опалювальному сезоні субсидія покриває 330 кубів на опалення квартири площею 60 квадратних метрів, а у наступному "знижку" будуть нараховувати лише на 300 кубів.

Таким чином, ті, хто споживатиме 330 кубів, додатково платитимуть 204 гривені щомісяця.

Як повідомляв портал "Знай.ua", абонплату за газ для населення введуть вже з травня цього року.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще