У вівторок, 11 квітня, біля комітету парламенту в Києві відбувся пікет проти змін у Трудовому кодексі. Під час акції протесту сталася невелика сутичка.

Про це пише "ІНФОРМАТОР".

Представник націоналістів зламав древко із райдужним прапором, який тримали представники ЛГБТ-спільноти. Опонентів розбороняла поліція.

Акція ще триває. Нацгвардія контролює ситуацію.

На протест зібралися прихильники як правих, так і лівих партій. Всього близько півсотні осіб.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

На думку активістів, зміни у Трудовому кодексі обмежують діяльність профспілок. Крім того, протестуючі наголошують, що 40-годинний робочий тиждень скасовується, а тому роботодавці почнуть понаднормово навантажувати працівників, не підвищуючи при цьому зарплатню. Також, з урахуванням змін, у новому кодексі немає чіткого механізму відповідальності роботодавця за порушення трудових прав працівника та профспілки.

Частково перекрита вулиця Грушевського в сторону станції метро "Арсенальна".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко запевнила, що проект Трудового кодексу в тому вигляді, в якому його ухвалив профільний комітет, не знайде підтримки у сесійній залі.