Ввечері, 15 квітня, спеціальним рейсом з Єрусалима до Києва прибула вітчизняна делегація, яка доставила православним України Благодатний Вогонь.

Очолював делегацію в Єрусалим митрополит Антоній, єпископ Бориспільський і Броварський, керуючий справами Української Православної Церкви. Доставка Благодатного Вогню відбувалася за участю народного депутата України Вадима Новинського. Також до складу делегації увійшли архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф та народний депутат Дмитро Шенцев.

«Благодатний вогонь - це символ єднання і надії на подолання розколу», - прокоментував подію Вадим Новинський.

По прибуттю делегації, прямо в аеропорту відбулася передача Благодатного вогню єпархіям і парафіям з усієї України, від яких, в свою чергу, та що зігріває, але не обпалює блага Господня звістка розійдеться серед православних нашої країни.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

«Мир і війна - все йде з серця. Ми привезли Благодатний вогонь до Києва, а з Києва - в усі єпархії Української православної церкви для того, щоб він торкнувся Душі кожного українця і обпалив гнів, ненависть і все, що зараз розділяє нас, все що роздирає нашу Україну на частини. Тому що мир це те, що дійсно нам необхідно», підкреслив народний депутат.

Вадим Новинський також заявив, що вважає своїм абсолютним пріоритетом захист православних традицій, підтримку віруючих, згуртування всіх здорових сил суспільства, досягнення миру і примирення в Україні. «Доставка з Єрусалима Благодатного Вогню - це важливий символ єднання навколо нашої Віри, наших цінностей і навколо надії на Благі вести для нашої країни».

«Сьогодні ми святкуємо світле свято Христового Воскресіння і в цей радісний день особливо гостро відчуваємо перемогу життя над смертю. Господь явив нам велику милість і дав ключі від рабства гріха. І в ці світлі і радісні дні саме час говорити про пошук компромісів і примирення, про викорінення всяко злоби і ненависті в наших серцях. Я хочу всіх привітати з цим світлим святом, побажати мирного неба над головою, миру в душі і любові у ваших родинах. Нехай ваше серце назавжди наповниться радістю про воскреслого Христа», привітав українців на своїй сторінці в ФБ Вадим Новинський.