На Robotica проведуть відбірковий турнір на Всесвітню олімпіаду з робототехніки World Robot Olympiad, яка в 2017 році пройде в Коста-Ріці. На 9-му Всеукраїнському фестивалі робототехніки учасники змагатимуться в категоріях "Сумо", "Слалом" та "Логістика". Молодь з різних регіонів України буде представляти свої проекти на науково-технічному турнірі за міжнародними програмами First LEGO League і First LEGO League Junior.

У програмі фестивалю заплановано проведення виставки-конкурсу LEGO-творчості, а також дитячого архітектурного конкурсу "Столиці світу", в рамках якого 42 команди побудують з конструктора прототипи найвідоміших міст нашої планети.

У віртуальну подорож можна буде відправитися і завдяки стенду VR – програма віртуальної реальності буде представлена двома зонами. Перша – Microsoft Hololeans, у ній за допомогою окулярів реальність та віртуальність поєднають для високоефективного програмування. Друга – HTC VIVE з використанням шолома та маніпулятора.

Відвідувачі Robotica-2017 зможуть оцінити інтерактивні навчальні зони від технічної студії "Винахідник" і взяти участь в "живих" уроках та дослідженнях, подивитися на турнір роботів-сумоїстів, а також взяти участь в іграх і конкурсах.

Завершальною частиною фестивалю Robotica-2017 стане концертна програма та фотосесії з унікальними роботами.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вхід вільний. Час проведення з 10 до 18.

Адреса: Київ, Спортивна площа, 1

Довідка про фестиваль:

Robotica-2017 підтримує прагнення українських дітей і молоді до знань та придбання важливих навичок для майбутньої професії і виявляє творчих й талановитих дітей. Організатор фестивалю - компанія Пролего, експерт із впровадження робототехніки в навчальні заклади України, офіційний представник Всесвітньої олімпіади з робототехніки в Україні, міжнародного фестивалю FIRST LEGO LEAGUE і LEGO Education. Robotica-2016 зібрав понад 40 000 відвідувачів. Фестиваль проводиться з 2009 року.