До кінця року Україна повинна імпортувати 5,6 мільйона тонн вугілля.

Про це написав у Facebook Дмитро Вовк, голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

"Баланс вугілля, затверджений 3 березня Міністерством енергетики та вугільної промисловості ще до рішення РНБО 15 березня 2017 року, прямо передбачає імпорт 5,6 мільйона тонн вугілля в цьому році", - йдеться в повідомленні.

Такий прогноз дав чиновник, посилаючись на Прогнозний баланс вугілля, який був раніше складений Міністерством енергетики та вугільної промисловості. При цьому він зауважив, що профільне міністерство підтверджує даний дефіцит навіть після оптимізації

"Безсумнівним на сьогодні є дефіцит вугілля і його потреба купувати за кордоном з ціною до 100 доларів за тонну, а ще більше актуально - це доведення власного видобутку до рівня потреб країни", - підкреслив чиновник.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що найближчим часом в Україні можуть повернутися віялові відключення електроенергії. Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Іншого способу забезпечити країну електрикою, за його словами, немає.