Сьогодні українці відзначають Великдень - головне свято православних вірян, яке знаменує Воскресіння Ісуса Христа.

Портал "Знай.ua" пропонує для перегляду у цей день п'ятірку фільмів, сюжет яких пов'язаний із месією або його Воскресінням.

"Марія, мати Ісуса" - 1999

Телевізійна стрічка, яка розповідає про важливість у житті Ісуса його матері Марії. "Земне життя Ісуса Христа очима Матері його Марії", - слоган фільму. Головну роль у ньому виконав популярний сьогодні Крістіан Бейл.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"Євангеліє від Іоанна" - 2003

Канадо-британська драма режисера Філіпа Савілла про життя Христа, яке описує його учень Іоанн. Роль месії виконав шотландець Генрі Єн К'юсик.

"Бен-Гур" - 2016

Пригодницька кінодрама, в якій Ісус не є головним героєм, але також відіграє важливу роль. Стрічка розповідає історію юдея Бена-Гура, який одного разу зустрічає Сина Божего та знаходить віру.

"Страсті Христові" - 2004

Один з найвідоміших фільмів про Ісуса, в якому детально описуються останні 12 годин його життя. Стрічка режисера Мела Гібсона отримала три номінації на "Оскар".

"Воскресіння Христа" - 2016

Події фільму відбуваються у 33 році нашої ери. Римський трибун отримав завдання знайти зникле тіло розп'ятого напередодні єврея, який, судячи з чуток, воскрес. Головний герой знаходить в нього віру.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Римі та Ватикані правоохоронців привели у бойову готовність у зв'язку зі святкування Великодня.