Спадкоємці радянських фантастів прийняли рішення викласти у відкритий доступ повне зібрання творів братів Стругацьких, включаючи раніше неопубліковані тексти. Про це повідомив у своєму фейсбуку син Бориса Стругацького Андрій.

За його словами, діти братів Стругацьких намагались побороти піратське поширення творів своїх батьків. Їм навіть вдалося домовитися з «законослухняними сайтами» прибрати книги з вільного доступу. Однак, боротьба проти «міріадів ресурсів» піратів виявилася для спадкоємців відомих фантастів непідйомною ношею.

Саме тому Стругацькі-молодші прийняли рішення опублікувати всі наявні тексти.

Зазначимо, що брати Аркадій і Борис Стругацькі народились в родині вихідців з України: предки батька Стругацьких походять з Херсонської губернії, а матері — з Полтавської губернії.

Твори братів Стругацьких вважаються класикою наукової фантастики. Деякі з їхніх романів стали основою для повнометражних фільмів: «Сталкер», «Важко бути богом», «Понеділок починається в суботу», «Пікнік на узбіччі», «Залюднений острів». За мотивами їхнього твору режисер Андрій Тарковський зняв фільм "Соляріс", який вважаюь класикою сучасного кіно.

Як повідомляв сайт Знай.ua, терористи «ДНР» вивезли до Ростова-на-Дону архів братів Стругацьких. В архіві, який зберігався в Донецьку, були рукописи всіх творів письменників, а також їх листування і малюнки.

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще