Борг за постачання електрики окупованих територій Донецької та Луганської областей склав мільярди гривень.

Відповідну заяву зробив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Туск в ефірі "Свобода слова".

Так, "Луганське енергетичне об'єднання" не виплатило "Енергоринку" 5,2 млрд гривень, Донецька область заборгувала за постачання – 5,8 млрд. За словами заступника міністра, вищевказана сума майже порівну розділена між підконтрольною і непідконтрольною територією.

Він зазначив, що розрахунки за спожиту електрику на окупованих територіях припинилися після того, як бойовики "віджали" українські підприємства. Тому, сума заборгованості може зростати.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 25 квітня "Укренерго" припинило постачання електроенергії на Донбас після 00:00. Відповідне рішення прийняли через борги.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще