Основною причиною зростання цін на бензин в Україні є збільшення обсягів експорту, а також отримання траншу МВФ.

Таку думку висловили експерти галузі, пише Politeka.

При цьому в квітні нафтопродукти в Україні подорожчали в середньому на 50-60 копійок, насамперед, через підвищення цін на нафту з $50 до $55 за барель. На українських заправках тут же зросли ціни на бензин, дизельне пальне та зріджений газ.

Однією з причин спеціалісти також називають кінець опалювального сезону, через який українці стали менше витрачати свої валютні заощадження: кількість валюти на українському ринку зменшилася (нафтотрейдерам вона потрібна для закупівлі палива – більшу частину українського паливного ринку становить імпорт).

Крім того, хоча зараз курс долара опустився, восени він почне зростати. Фахівці це пояснюють тим, що Україні потрібно буде закуповувати газ на зиму, а також виплатити близько $1 млрд за кредитами.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Ризик девальвації вище 28 грн/$ зберігається, що змушує трейдерів страхуватися перед майбутньою закупівлею валюти", — стверджують експерти.

Аналітики Нацбанку також прогнозують курс гривні на рівні не менше 27 грн/$. Причинами падіння національної валюти вони називають зниження попиту на українську залізну руду в Китаї.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", за період з 7 по 10 квітня вартість автогазу підскочила на 10-80 копійок у різних заправних мережах.