Німецькі винахідники за допомогою 3D-принтера перетворили звичайні пластикові пляшки на міцний універсальний конструктор.

Про це розповіли на конференції Conference on Human Factors in Computing Systems.

Вчені з Інституту імені Хассо Платтнера розробили програму, яка допоможе сконструювати та роздрукувати у домашніх умовах будь-який предмет, а матеріалом слугуватимуть пластикові пляшки, які ми зазвичай відправляємо до смітника.

Програма вираховує навантаження, які можуть приходитись на конструкцію, а також показує користувачу план з'єднання елементів між собою у форматі STL, який підтримують більшість 3D-принтерів.

Німецькі винахідники продемонстрували роботу ПО та створили кілька конструкцій: міст, стіл та навіть човен. Як зазначають інженери, щоб сконструювати подібні предмети потрібно зовсім небагато часу.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", американські інженери сконструювали гігантського робота на зразок 3D-принтера, який може сконструювати об’єкти будь яких розмірів, у тому числі й цілі будинки за короткий проміжок часу.