Американські інженери сконструювали гігантського робота на зразок 3D-принтера, який може сконструювати об’єкти будь яких розмірів, у тому числі й цілі будинки.

Фахівці із Массачусетського технологічного інституту (МІТ) назвали своє творіння гусеничним роботом, - пишуть на сайті MIT.

Відмінність робота від 3D-принтера полягає у тому, що сопло розташоване на механічній "руці", а не всередині корпусу пристрою. Така конструкція забезпечує накладення елементів об’єкта на будь-якій площі.

На відео винахідники продемонстрували роботу робота, який збудував купольну споруду завбільшки 3,6*15 метрів. Будівлю звели менш, ніж за 14 годин.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як основу серед будівельних матеріалів використали монтажні піну, після чого залили фундамент.

Працює машина на акумуляторах, які отримують енергію від сонячних батарей. Такі роботи можуть бути популярними у містах, що постраждали від стихії, оскільки зможуть у найкоротші терміни відновити житло. А також їх можна ефективно використовувати для побудови будівель на Антарктиді чи у за межами планети.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Adidas почне друкувати кросівки.