На спільній прес-конференції з президентом Росії Володимиром Путіним у Сочі канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не вважає доцільним укладення нової угоди в рамках мирного врегулювання ситуації на сході України.

Відповідаючи на журналістів питання, чи варто подумати про нову угоду, оскільки де-факто відділення Донбасу від України, контрольоване Росією, просувається вперед – паспорти бойовиків визнаються Росією, на території ОРДЛО введено російський рубль, Меркель сказала: «Я не вважаю за доцільне укладати нову угоду».

Німецький канцлер також наголосила, що до політичних кроків можна перейти лише після досягнення перемир'я та отримання Україною контролю над своїм кордоном на Донбасі.

"Нам потрібне перемир'я. Воно має істотне значення для подальшого розвитку подій", - сказала Меркель.

"Ми, беззаперечно, хочемо, щоб Україна отримала доступ до свого державного кордону, адже це така ж частка мінських домовленостей, - і потім уже забезпечення політичного рішення, спрямованого на проведення місцевих виборів", - заявила канцлер.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Окрім того, Меркель не бачить сенсу в заміні спостерігачів ОБСЄ на ООН на Донбасі. За її словами, немає сенсу шукати інші формати, якщо існуючі не приносять великої користі.

"За такої ситуації немає сенсу шукати інші формати, які не дадуть більшої користі. Ми єдині в тому, що робота представників ОБСЄ дуже важлива", - додала канцлер.

Як повідомляв сайт Знай.ua, 2 травня канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрілась в Сочі з російським президентом Володимиром Путіним.