Черги у дитячі садочки, що добре відомі всім батькам дошкільнят, можуть стати історією вже за три роки. Але відбудеться це тільки за умови продуктивної роботи у подоланні проблеми.

За словами міністра освіти й науки Лілії Гриневич, зараз у черзі в дитсадки стоять 78 468 дітей. Оскільки в Україні просувається процес фінансової децентралізації, в органів місцевого самоврядування з‘являється більше можливостей розвитку мережі ДНЗ та її підтримки в належній якості, повідомляється на сайті відомства.

Тільки протягом минулого року у дитсадках створено 26,5 тис. місць. Якщо така тенденція зберігатиметься, то питання черг буде закрите упродовж кількох наступних років, переконана міністр.

Гриневич додала, що сприятиме цьому процесу й затвердження нових санітарних норм для ДНЗ, які дозволяють їм ефективніше використовувати наявні приміщення. З цією ж метою Кабмін, за поданням МОН, ухвалив проект закону, що дасть можливість створювати "корпоративні дитсадки".

Такі заклади працюватимуть на засадах державно-приватного партнерства та матимуть кількох засновників, серед яких – місцеві органи влади, а також можуть бути громадські організації та бізнесмени. Це дозволить більшій кількості дітей отримати доступ до дошкільної освіти.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Лілія Гриневич ініціювала відміну шкільної форми.