Запаси риби у Світовому океані стрімко скорочуються. Фахівці попереджають, що судячи з таких тенденцій до 2048 року вона взагалі зникне із великих водойм, якщо не змінити правила вилову.

Відповідні дані оприлюднили у Всесвітньому фонді дикої природи (WWF).

Експерти попереджають, що вся система рибальства у більшості країн світу побудована неправильно і загрожує знищенню цілих видів білої риби, адже це найбільш популярний продукт харчування.

Крім того, під загрозою опинилися морські хижаки. Зникнути за кілька десятиліть можуть риба-меч, тунець, тріска та палтус.

Виходом із ситуації представники фонду вважають збереження нерестових водойм та припинення масової вирубки лісових насаджень, які ростуть поблизу річок. Для цього їх необхідно офіційно внести в прибережну водоохоронну рибогосподарську зону, а також почати боротися із браконьєрством більш рішучими методами.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що унікальну рибу виловив мешканець Дніпра – виявилося, що вона внесена до Червоної книги, а за три останніх десятиліття нікому не попадалася. Очевидці стверджують, що риба дуже нагадувала змію.