Голландський правозахисник і політолог Роберт ван Ворен заявив, що після анексії Криму Росією етнічних татар не тільки притіняють і переслідують – їх масово запроторюють у психіатричні лікарні без жодної на те причини.

Про це повідомляє The Guardian.

За його словами, тих людей, яким вдалося уникнути примусового "лікування", кидають за грати – переважна більшість із них відкрито виступають проти проросійської влади на півострові.

Експерт додав, що кримських татар утримують в жахливих умовах: без туалету, доступу до їжі та води. Всіх їх звинувачують у підтримці "екстремізму" і не дають спілкуватися із рідними. Виключення роблять рідко і дозволяють зустрічі тільки у присутності охоронця.

Часто місцевим мешканцям інкримінують взагалі абсурдні звинувачення, наприклад у причетності до організації Хізб ут-Тахрір, яку в РФ оголосили терористичною, хоча доказів тому немає. Зараз кількість затриманих складає близько 43, але припускають, що їх значно більше. Крім того, 18 кримських татар пропали безвісти після анексії півострова.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, виховательки одного із православного монастиря у Ростові знущалися над дітьми.

.