Вибухи та пожежа на 65-му арсеналі Міноборони у Балаклії призвели до збитків на суму понад 220 мільйонів гривень, а з урахуванням збитків, які понесли промислові підприємства, сума може сягнути 300 мільйонів.

Про це заявив голова Харківської облдержради Сергій Чернов.

"Остаточна сума збитку стане відома після завершення підрахунків фахівцями... Також від вибухів постраждали і сільгоспвиробники, адже на їх поля теж потрапляли снаряди", - доповів Чернов.

Наразі влада підраховує усі збитки та клопотатиме уряд виділити кошти для відновлення структури та усіх об’єктів міста.

Кошти з резервного фонду також залучать на ліквідацію наслідків НС.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, у ніч на 23 березня на найбільшому арсеналі країни прогриміли вибухи та сталася масштабна пожежа, яка знищила величезну кількість боєприпасів, пошкодила приватне майно та забрала людські життя.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", дипломати США прибули до Балаклії, щоб оцінити масштаби збитків та допомогти фінансово відновити втрати.