Під час затяжних боїв за Донецький аеропорт деякі українські військові зникли без вісти. Втрата товаришів та постійні провокації проросійських найманців зробили оборону стратегічного летовища однією із найбільш складних операцій за час протистояння на Донбасі.

Про це в коментарі "Радіо свобода" розповів підполковник, командир 122-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї аеромобільної бригади Сергій Гурін.

Відомий серед колег за позивним "Араб", він призивався до лав армії двічі – звільнився у 2002 році, а у 2014 році – повернувся до виконання бойових завдань.

"Немає часу відпочити, постійно треба думати про бійців, рухатися", - згадує він.

За словами підполковника, думка про те, що росіян на Донбасі не було і немає – хибна, адже він особисто бачив офіцерів за кілька днів до того, як ДАП підірвали. Вони постійно нав'язували мирним мешканцям свої "добрі" наміри.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Під час спецоперації військовий отримав контузію, а згодом його евакуювали, буквально за день до вибуху на території аеропорту.

" Відсутність російських військ на сході України – це брехня. І "Моторола", і "Абхаз", інші бойовики отримували накази старших російських офіцерів", - запевняє він.

Координації дій між злочинними угрупуваннями на той момент не було – перестрілки були раптовими та хаотичними. Одного разу терористи навіть взяли Гуріна у полон. Командував окупантами тоді боєць із позивним "Крим", в якому складно було не впізнати росіянина.

"Не хочу, щоб люди забували про "кіборгів". Також я не хочу, щоб держава забувала про тих моїх чотирьох бійців, які зникли безвісти", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Донецький аеропорт після обстрілів бойовиків перетворився на руїни.