Представництво Міжнародного валютного фонду в Україні розмістило на своєму сайті дослідження, в якому викладено рекомендації для Пенсійного фонду.

У МВФ вважають, що український уряд повинен консолідувати все пенсійне законодавство, яке зараз розпорошене по різних законодавчих актах. Крім того, Міжнародний валютний фонд рекомендує Україні забезпечити єдині пенсії без привілеїв для будь-якої професії.

Як підкреслили у МВФ, розширення бази нарахування єдиного соціального внеску може підвищити доходи ПФУ. Після різкого зниження ефективної ставки наступним природним кроком буде розширення такої бази.

Крім того, розширення бази для платників податків, які обрали спрощений режим оподаткування і використовують преференційний режим, сплачуючи єдиний соціальний внесок не пропорційно до своїх доходів а на основі мінімальної заробітної плати, може в подальшому допомогти у розширенні бази єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Як повідомляв сайт Знай.ua, міністр соціальної політики Андрій Рева розповів про вимоги МВФ

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще