У селищі Іванків на Київщині за рішенням суду заарештували без права внесення застави двох підлітків, які катували і ґвалтували 10-річного хлопчика-інваліда.

Про це розповів голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган в Facebook.

Хлопчика жорстоко били кілька годин поспіль, катували, кидали в холодну воду, примушували їсти фекалії і лизати сечу.

Крім того, є неспростовні докази того, що підлітки ґвалтували дитину палицею.

Горган доручив провести службове розслідування по усіх напрямках. Зокрема, належить з'ясувати причину бездіяльності голови Іванківської РДА, який мав координувати роботу поліції та інших служб району.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Крім того, почнуть розслідування і відносно поліцейських. Зловмисники майже тиждень не вважалися підозрюваними, їх не допитували.

"Про інцидент, який стався 9 квітня, я дізнався лише 13 числа. І вже від мене, про знущання над дитиною дізналися керівники правоохоронних органів області", - звернув увагу Горган.

Він переконаний, що тяжкість злочину хотіли приховати як від керівництва області, так і від громадськості. Про це свідчить те, що справу кваліфікували як "Хуліганство", розслідування та необхідні експертизи вчасно не провелися, а докази не вилучалися.

Тепер же справу перекваліфікували, відкрито кримінальне провадження за тортури і зґвалтування.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба прокоментував побиття восьмикласниці в Чернігові.