Уряд підготував проект розпорядження, яке зобов'язує НАК "Нафтогаз" відновити поставки газу на хімічні підприємства українського олігарха Дмитра Фірташа.

Про це повідомив глава держпідприємства Андрій Коболєв в Facebook. У документ прописано, що Мінагрополітики, "Аграрний фонд", "Нафтогаз" і "Укргазбанк" повинні забезпечити підприємства, що входять в Group DF Фірташа, газом на давальницьких умовах.

"Укртрансгазу" на виконання судових рішень відновити в обліку в ПСГ компанії газ ПАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" в обсязі 132,527 млн ​​кубів, ВАТ "Концерн Стирол" в обсязі 125,664 млн кубів і ВАТ "Азот" 87,714 млн кубів і забезпечити безперешкодне оформлення операцій за розпорядженням зазначених компаній вищезгаданими обсягами газу", - зазначено в урядовій постанові.

Коболєв наголосив, що документ ще не затверджений. Йому невідомо, коли Кабмін розгляне свій проект.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв заявив, що в 2014 році російський "Газпром" намагався перекрити поставки газу в Україну і на ці цілі витратив кілька мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще