В Одеській міській раді прийняли рішення про повернення назв частинам вулиць , які перейменував екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

У середу, 26 квітня, депутати проголосували за перейменування 1531 вулиць, провулків та проспектів в Одесі та Одеській області.

Нагадаємо, у травні 2016 року тодішній голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі на власний розсуд перейменував понад три сотні вулиць.

Тоді Саакашвілі пояснив своє рішення законом про декомунізацію, що викликало неоднозначну реакцію одеситів.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Відповідно до рішення міськради, в Одесі знову з'явились вулиці Бабушкіна, Терешкової, Бадаєва, проспект Маршала Жукова та інші.

Вулицю Карла Лібкнехта перейменували на Небесної сотні, а провулок Карла Лібкнехта став провулком Героїв Крут.

На сайті Одеської міськради проводилось соціологічне опитування, де близько 5000 одеситів вказали бажані назви вулиць свого міста.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Києві "декомунізують" кущі і дерева.