У патрульної поліції залишилися в розпорядженні обмежені ресурси і в зв'язку з цією ситуацією в уряду попросили виділити додаткове фінансування для правоохоронців.

Про це повідомив глава Нацполіціі Сергій Князєв під час виступу на колегії МВС, де був присутній профільний міністр Арсен Аваков і прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Для патрульних у Кабміну попросили збільшене фінансування в сумі чотири мільярди гривень.

"Разом з тим процес становлення Національної поліції вимагає інвестування в подальше формування системи поліції і його ресурсного забезпечення. Державний бюджет на 2017 рік передбачає витрати на фінансування поліції в розмірі майже 16,6 млрд гривень, що явно недостатньо для її функціонування і забезпечує нормативні потреби тільки на 39%. За нашими підрахунками, мінімальна додаткова потреба у фінансуванні на 2017 рік становить 4,150 млрд гривень ", - пояснив керівник Нацполіціі.

Він додав, що вдалося заповнити п'ять тисяч і вакантних місць в патрульній службі після збільшення зарплат. Але поліція, за словами Князєва, забезпечена патронами тільки до травня, а запасів палива вистачити лише до липня.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, п'яний патрульний влаштував стрілянину в центрі Харкова. Причиною цього стало те, що його опоненти нібито невтішно відгукнулися про його дружину.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще