Народний депутат України Мустафа Джемілєв впевнений, що нової гонки озброєнь російська економіка не витримає.

"Збільшення витрат на озброєння дійсно здатне довести до банкрутства нинішню Росію", - сказав Джемілєв в інтерв'ю виданню "Обозреватель". За його словами, Росія витрачає багато коштів на окуповані території, при цьому її економіка знаходиться не в кращому стані.

Джемілєв впевнений, що рішення президента США Дональд Трампа про збільшення витрат на оборону, вдарить по Кремль. "Простежується паралель з політикою Рейгана, який збанкрутував Радянський Союз в основному на гонці озброєнь. СРСР більшу частину свого національного продукту кидав на озброєння, але зрівнятися з Заходом, з Америкою все одно не міг. Тому все почало розвалюватися", - зазначив політик.

За словами Джемілєва, тільки дотації для Криму становлять 3-4 млрд доларів. Стільки ж виділяється на охорону здоров'я. Однак є й інші дотаційні регіони: Абхазія, Південна Осетія, Чечня, окуповані території.

"Росія десь в 50 разів більше Італії, але її ВВП значно менше італійського. І майже вдвічі менше, ніж у одного американського штату Каліфорнія", - сказав політик. При цьому він зауважив, що зміст російської армії обходиться значно дешевше, оскільки влада своїм солдатам платять мало.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Джемілєв впевнений, що санкції і падіння цін на нафту серйозно вдарили по економіці Росії.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Росія лідирує за кількістю ув'язнених на душу населення серед країн Європи. Найчастіше росіяни отримують тюремний термін за статтею "вбивство".