На сьогодні, 27 липня, запланували чергове засідання суду над українським кінорежисером Олегом Сенцовим та кримським активістом Олександром Кольченко у Ростові-на-Дону. Чоловіків звинувачують в організації терактів у Криму.

Про це повідомляє "Ехо Москви".

"В Північно-Кавказькому окружному військовому суді допитають свідків звинувачення. Показання "потерпілих" головуючий Сергій Михайлюк заслухав ще минулого тижня", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Колеги Сєнцова презентували його першу книгу

Перше засідання по справі відбулось у Ростові-на-Дону у вівторок, 21 липня.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

На суді Сенцов розповів, що стан здоров'я у нього задовільний. Він додав, що не визнає судовий процес над ним.

"Олег Сенцов не визнає свою провину і чекає, на виправдання. Він кілька разів звертався до представників судової системи тому, з питання довгого утримання під вартою. Крім того, мій підзахисний заявляв про те, що його катували співробітники ФСБ", - сказав адвокат Дінзе.

Нагадаємо, що український режисер вже більше року перебуває у російській тюрмі.

11 травня 2014 року Олега Сенцова затримали російські правоохоронці в Сімферополі, через тиждень його перевели в московський СІЗО.

Режисера, який виступав проти анексії Криму, звинувачують в організації терористичної групи, підготовці теракту, замаху на незаконний обіг зброї та вибухівки, а також у незаконному зберіганні зброї.

Правозахисна організація Amnesty International назвала арешт Кольченка та Сенцова та їхніх товаришів незаконним.