Парламентська асамблея ради Європи постановила звільнити Надію Савченко протягом 24 годин. Про це учора ввечері повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму Twitter.

Міністр зазначив, що писав це на ходу, бо поспішав до Адміністрації президента на важливу міжнародну розмову.

"ПАРЄ ухвалила поправку до резолюції. Детальніше про #FreeSavchenko: визнала, що на неї розповсюджуються імунітети та привілеї ПАРЄ", - зазначив Клімкін.

Він також написав про запланований виліт до Брюселя сьогодні вранці.

"Там буде ще більше драйву. І не тільки для України, але й для всього ЄС".

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Учора Асамблея позбавила Росію права голосу до квітня 2015 року. У резолюції ПАРЄ закликала РФ скасувати анексію Криму, розформувати збройні загони, припинити переслідування татар. Також дозволити повернутись на півострів Мустафі Джемілєву та Рефату Чубарову, передає Hromadske.tv.

Росію засудили за участь у збройному конфлікті на Донбасі та недотримання Мінських протоколів. Проте ПАРЄ відхилила поправки депутата Ірини Геращенко щодо визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями.