Сьогодні прем'єр Яценюк дав наказ Міністерству оборони розпочати розрахунки для переходу на професійну армію. Про це він повідомив на харківському брифінгу.

Яценюк заявив, що відповідне доручення він дав міністру оборони Степану Полтораку і вже найближчим часом в Україні може розпочатися професійна служба.

"Необхідна для країни професійна і якісна армія. Я дав доручення сьогодні міністру оборони почати розрахунки переходу України на класично професійну армію, і моделювання нової системи навчання та мобілізації українських військовослужбовців", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, вчора міністр МВС Арсен Аваков написав на сторінці Facebook про необхідність створення контрактної армії. На його думку, Україні не потрібні солдати, яким вручають повістки на вулицях міста, а потрібні професійні бійці, навіть якщо їхня кількість зменшиться.

Читайте також: Дорогі поліцейські: підготовка одного патрульного коштує 128 тис. гривень

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Також вчора Яценюк заявив, що збирається звернутися до Петра Порошенка з пропозицією терміново перевести армію на контрактну основу.