Канада готова поставляти летальну зброю в Україні в разі ескалації військового конфлікту на Донбасі.

Про це заявив посол Канади в Україні в інтерв'ю Апостроф. "Наш прем'єр (Стівен Харпер) і міністр оборони Канади Джейсон Кенні не раз озвучували, що ми всі варіанти залишаємо, як кажуть, на столі, і всі вони доступні на випадок ескалації конфлікту. Йдеться, зокрема, і про летальний зброю", - сказав він.

На думку Ващука, те, що зроблено і заплановано, вже позитивно впливає на обороноздатність України. "Деякі форми нашої допомоги сприяли успіху ВСУ в Мар'їнці на початку червня (при атаці бойовиків). Навчання, які ми збираємося проводити, націлені на підвищення автономії і маневреності різних підрозділів ЗСУ, саме ці навички потрібно вдосконалити, про це часто кажуть", - йдеться посол.

Читайте також: Канада "приміряла" окуповану територію України

"Та й сама Україна почала виробляти і поставляти собі ж ті сучасні озброєння, які раніше йшли тільки на експорт. В цілому ці фактори сприяють тому, що конфлікт триває в тліючому вигляді, щоб протилежна сторона, сепаратисти з їх російським командуванням і збройними силами, які їх підтримують, не наважувалися просуватися далі по території України ", - додав дипломат.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще