Такі припущення в ефірі "5 каналу" озвучив експерт Центру Разумкова. З його слів, дані розвідки свідчать, що російські війська й надалі накопичують техніку на кордоні з Україною.

"Прощупування і концентрація військ, все це свідчить про те, що готується такий наступ. Але це не дає 100% стверджувати, що він буде", - сказав співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки.

Читайте також: На Донеччині затримали інформатора "ДНР" та двох бойовиків

"Але ви правильно помітили, що серпень - є критично важливим з точки зору історії, згадайте скільки подій відбувалось в Росії у цей час. Наприклад, нещодавня історія з Грузинським конфліктом. Важливий і той факт, що європейські політики, бюрократи планують відпуски на цей час. Тому це досить вдалий момент для такого віроломного нападу, який не матиме миттєвої реакції", - заявив Мельник.

Як повідомлялося раніше, начальник Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ заявив, що за час проведення АТО на Донбасі загинули близько 2,3 тис. військовослужбовців.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще