Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна "сама підставили" у ситуації з анексією Криму Росією.

"Я ситуацію знаю більш глибоко. Не треба було підставлятися. Може завтра хтось захотів би відрізати шматок Полісся. Ви уявляєте якою би була моя реакція і нашого народу? Ми воювали б за кожен шматочок землі", - зазначив президент Білорусі.

Він також підкреслив, що питав Олександра Турчинова, коли він був в.о. президента про те, чому Україна не воювала за рідну землю.

"Якщо це була ваша земля, чому ви за неї не воювали? Тим більше, що там було багато українських військ. Що, визнали, що це не ваша земля?", - запитав Лукашенко.

Читайте також: Білорусь почала зміцнювати кордон з Україною

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Білоруський лідер неодноразово заявляв, що Крим фактично вже не є українською територією. Однак, офіційно Мінськ не робив заяв про визнання Криму російським.

Також Білорусь відмовилася від підписання підсумкової декларації ризького саміту "Східного партнерства" у травні з формулюванням про "анексію" Криму.