Україні важливо показати, що вона має на Донбасі легітимно обрані органи влади на місцях. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"На моє глибоке переконання, я тут не претендую на істину, але все ж таки – такі вибори треба проводити максимально скрізь, де це можливо провести. Для України, як для держави, у далекоглядній перспективі треба показати, що вона має легітимно обрані представницькі органи влади, представницькі органи місцевого самоврядування і в Донецькій, і в Луганській областях. І в цьому зв'язку мене, чесно кажучи, дуже дивує позиція парламенту, який в законі не передбачив проведення виборів до Донецької і Луганської обласних рад", - сказав він.

Читайте також: Переселенцям треба терміново дати право голосу - заступник голови ЦВК

Нагадаємо, Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня. За відповідне рішення проголосували 237 народних депутатів.

Відповідно до прийнятої постанови, місцеві вибори проводитимуться 25 жовтня. Водночас місцеві вибори не проводяться на тимчасово окупованій території в АР Крим та в місті Севастополі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще