Київським міським штабом "Блоку Петра Порошенка-Солідарність" керуватиме депутат Київради Вадим Столар.

Про погодження його кандидатури Українській правді стало відомо з близьких до мера джерел.

"Кандидатуру Столара погоджено. Він займатиметься мажоритарниками, партією і Віталієм Кличко, як кандидатом в мери Києва. Офіційно ж штаб очолить Олег Гаряга, але він буде "весільним генералом". Реально керуватиме Столар", - сказало джерело.

За даними видання, Столар є одним з учасників переговорів про злиття між БПП і УДАРом напередодні місцевих виборів.

Читайте також: Лавринович оскаржив арешт своїх машин і будинку

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Нагадаємо, Вадим Столар у 2010 році став нардепом від Партії Регіонів, однак у серпні 2012 року вийшов з партії. З 2014 року є позафракційним депутатом Київради. На виборах у Верховну раду, які проходили торік, програв командиру "Азова" Андрію Білецькому.

Вадим Столар відомий як бізнес-партнер Вагіфа Алієва, разом вони побудували офісний центр поруч з станцією метро "Театральна", який під тиском громадськості віддали під Музей Києва.

Джерела в столичній мерії розповіли, що Столар останнім часом багато часу проводить у них на роботі.

"Він тут ніяких посад не обіймає,тільки в комісії Київради. Але бачу його тут щодня, приходить зранку, йде увечері, має свій кабинет", - кажуть службовці.

Додають, що екс-регонал був помічений в різних скандальних будівництвах.

"Його партнери по бізнесу це перший заступник Кличка Ігор Ніконов та Вагіф Алієв, власник "Мандарин Плаза". За чутками, він причетний до скандального будівництва на метро "Театральна". Через резонанс, там зробили музей історії Києва", - каже співрозмовник.

Чутки про призначення Столара ходили давно.

"В нього є свої депутати, через яких він протягує потрібні йому рішення. Ймовірніше, що зараз він буде торгувати місцями в списках", - припускає джерело.

Столар має свою сторінку у Facebook. Днями поскаржився, що невідомі закидали каменями його приймальню на Оболоні. Там побили вікна. Столар пов'язує це зі зносом незаконних мафів, які він ініціював на Оболонському проспекті в Києві.

Родина Столара причетна до скандальної забудови на Микітській Слобідці. Також, за даними "Наших грошей", Столар має стосунок до будівельної афери "Еліта-Центру".