Екс-президент Віктор Янукович запропонував Генеральній прокуратурі України провести слідчі дії на території Росії. Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає УНІАН.

Він підтвердив інформацію адвоката екс-президента Віктора Сердюка про те, що Янукович звернувся до Генпрокуратури із заявою, в якій просив провести слідчі дії за місцем свого перебування.

Проте Горбатюк зауважив: щоб провести слідчі дії на території РФ, потрібно мати дозвіл цієї країни.

"РФ на наш запит про затримання та екстрадицію Януковича відповіді не надала та на нагадування теж не відповіла, тому ми не можемо проводити будь-які слідчі дії на території Росії, оскільки вона навіть не підтвердила, що Янукович знаходиться на їх території", – сказав він.

Читайте також: На рахунках "Сім'ї" Януковича заблоковано $280 млн

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Адвокат знає про вимоги цього законодавства і, заявляючи про те, що "приїжджайте та допитуйте", свідомо розуміє, що це неможливо", - зазначив він.

Також Горбатюк додав про таке: "...якщо ви хочете, щоб ми допитали підозрюваного, то з'явіться до правоохоронних органів РФ або з'явіться до консульства або посольства України для того, щоб ми особу ідентифікували. Після того, якщо він бажає давати показання на території консульства, ми встановимо особу та, відповідно, організовуємо проведення відеоконференції".

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Шокін 28 липня заявив про початок процедури заочного засудження Януковича. За його словами, 27 липня Печерський районний суд Києва визнав правомірність доводів та доказів, наданих співробітниками Генеральної прокуратури, і вже почав процедуру заочного засудження.

На сьогодні, 11 серпня, Януковича викликали на допит до ГПУ. Як пояснили в прокуратурі, виклик на допит через засоби масової інформації означає, що підозрюваний повідомлений про виклик і заочне провадження може йти своєю чергою.

Водночас адвокат екс-президента Сердюк повідомив, що захист Януковича оскаржив рішення Генпрокуратури про заочне досудове розслідування, а сам Янукович готовий давати свідчення за місцем свого перебування.