Генпрокурор Віктор Шокін підписав наказ про створення Військової прокуратури в зоні проведення антитерористичної операції.

Нове силове відомство буде діяти на території Донецької, Луганської, Харківської та Запорізької областей, передає РБК-Україна.

Головним військовим прокурором зони АТО призначили Костянтина Кулика.

"Підписані відповідні накази генеральним прокурором України про створення єдиної військової прокуратури сил антитерористичної операції на правах регіональної, яка займатиметься дотриманням законності, розслідуванням кримінальних проваджень, виявленням, фіксацією і спрямуванням кримінальних справ до суду", - заявив на брифінгу головний військовий прокурор України Анатолій Матіос .

Читайте також: Януковича підозрюють в отриманні багатомільйонного хабара

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Матіос підкреслив, що військова прокуратура сил АТО разом з СБУ фіксуватиме злочини, які віднесені до розряду злочинів проти людства.