Президент Польщі Анджей Дуда запропонував українському президенту новий формат мирних переговорів по ситуації на Донбасі: він висловив пропозицію включити найсильніших європейських держав і країн-сусідів до складу переговірників.

Зокрема, польський президент виявив ініціативу включити Польщу до переговорного процесу, повідомляє Новое время.

"Польський президент підкреслив, що під час телефонної розмови з Петром Порошенком він запропонував, щоб у мирних переговорах брали участь найсильніші держави Європи, а також сусіди України, в тому числі Польща", - повідомляє Польське радіо.

Читайте також: Керрі закликав Лаврова негайно припинити вогонь на Донбасі

Дуда додав, що розглядати це питання варто вже зараз, однак попередив, що хотів би особисто обговорити його при зустрічі з президентом Порошенко.Також повідомляється, що наразі представники обох сторін готують зустріч.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда найближчим часом направить до України свого представника для підготовки українсько-польського саміту.