Глава правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін вважає, що екс-керівник парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, швидше за все, не понесе покарання за скоєні злочини.

Про це він заявив у коментарі виданню "ГОРДОН".

"З великою ймовірністю Єфремов не сяде взагалі. Він буде виправданий судом або судові тяжби затягнуться на десятиліття. У Єфремова дуже складна ситуація з Порошенком, бо, з одного боку, не посадити його він не може, адже це просто незрозуміло буде суспільству. А з іншого - якщо Єфремов сяде, то розповість усе про всіх ", - сказав Шабунін.

На думку активіста, це буде безкінечне затягування судового процесу. "А якщо прокуратура в цьому зацікавлена і співпрацює з адвокатами, це може затягнутися на десятиліття. Очевидно, що прокуратура і адвокати на одній стороні", - підкреслив він.

Шабунін зазначив, що затягування справи Єфремова цілком влаштовує. "У чому проблема для Єфремова? Які у нього проблеми? Хороші ресторани, басейни, житло, машина з охороною. Він шикує. Так, не може виїхати. Але зі своїми грошима, які він у нас з вами вкрав, він може жити краще, ніж на Майямі. Браслет не тисне, він зручний. Гадаю, він вже звик до нього. Це така фішка, типу "Вау, я такий крутий. У мене браслет". По-моєму, в Єфремова все набагато краще, ніж у всіх нас", - сказав активіст.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Читайте також: Єфремова залишили під домашнім арештом ще на два місяці

Він підкреслив, що Єфремов перестане плавати в басейні, коли в країні зміниться генеральний прокурор і керівник СБУ. "Справу Єфремова було злито ще Махніцький, забетонував це злиття Ярема, а Шокін просто не особливо цим займався", - резюмував Шабунін.

За його словами, справи Яреми - це наслідки абсолютної бездіяльності і свідомого провалу в частині покарання команди Януковича. "Іншим доказом цього є лише вісім тисяч гривень, які повернули до бюджету з корупційних активів минулих властей за ці півроку. Хоча і президент, і Яценюк постійно говорять про мільярди доларів. Я дуже хочу побачити ці мільярди в бюджеті. Поки я бачу лише 8 тисяч гривень , а це сильно дратує насправді", - підкреслив Шабунін.

Єфремов був затриманий співробітниками Генпрокуратури і СБУ 14 лютого. Екс-регіонала підозрюють у скоєнні наступних кримінальних злочинів: зловживання службовим становищем при обтяжуючих обставинах та службове підроблення.

16 лютого Печерський суд обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою виплати застави у 3,6 млн грн. 17 лютого заставу внесли і Єфремова відпустили з-під варти.

Нещодавно стало відомо, що Єфремов відвідує елітний фітнес-клуб в центрі Києва.