Депутат Верховної ради Остап Семерак розповів, що український консул в Москві зміг зустрітися із Анною Дурицькою. Свідка убивства Нємцова вивезли зі Слідчого комітету в невідому квартиру.

"Він зустрівся із нею після мого звернення в Міністерство закордонних справ України, - розповів нардеп в інтерв'ю телеканалу "Дождь". – Зараз вона знаходиться у приватній квартирі під охороною правоохоронних органів Російської Федерації. Формально у неї свобода пересування, вона може залишити Москву та полетіти у Київ. Їй не дозволяють цього зробити правоохоронці".

Семерак надіється, що МЗС України виступить із заявою, щоб забезпечити права Дурицької.

Речник відомства в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" зазначив, що український консул у Москві підтримує постійний контакт із Анною Дурицькою. Вона висловила бажання повернутися в Україну. Через це посольство направило ноту протесту в МЗС РФ.

Анна Дурицька, модель із Білої Церкви, стала свідком убивства Бориса Нємцова 27 лютого ввечері. Перед цим вона вечеряла із політиком та прогулювалася набережною.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще