Віце-президент США Джо Байден зазначає, що Сполучені Штати Америки рішуче підтримують децентралізацію влади в Україні при збереженні унітарного устрою держави.

Про це йшлося під час телефонної розмови Байдена з президентом України Петром Порошенком, що відбулася 28 серпня - повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Білого Дому.

"Віце-президент також відзначив особливе значення активної підтримки Сполученими Штатами конституційних змін, запропонованих президентом Порошенко та українською Конституційною комісією, які дозволять впровадити змістовну децентралізацію влади згідно з відповідними положеннями Мінських угод при збереженні унітарного державного устрою України", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Путін вперше за вісім років полетить у США

Нагадаємо, що Джо Байден раніше привітав Порошенка з досягненням угоди між Україною і зарубіжними кредиторами про реструктуризацію державного боргу, а також позитивно оцінив повідомлення про домовленість декількох реформаторських українських політичних сил брати участь у місцевих виборах у жовтні 2015 єдиним списком кандидатів.

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще