Лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока та інших діячів партії можуть притягнути до відповідальності за співучасть у вбивстві співробітників Національної гвардії, якщо буде доведено, що вони підбурювали мітингувальників під будівлею Верховної Ради 31 серпня до використання гранат.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат України, радник голови МВС Антон Геращенко.

За його словами, викликає дуже багато запитань факт поїздки Олега Тягнибока 26-28 серпня в зону АТО в Авдіївку і Курахово, де він, зокрема, провів зустріч з бійцями батальйону "Січ".

"Про що Олег Тягнибок говорив з бійцями підрозділу "Січ", зараз встановлює слідство. Не виключаю, що це була накачування ненавистю і агресією", - йдеться в його повідомленні.

Геращенко зазначив, що саме на наступний день, після зустрічі Олега Тягнибока з бійцями батальйону "Січ", шестеро з них і, в тому числі "гранатометчик" Ігор Г., написали заяви про звільнення з органів внутрішніх справ.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

"Зокрема, підозрюваний у вбивстві бійців Національної Гвардії Ігор Г. вказав як причину звільнення те, що його не влаштовує рівень одержуваної заробітної плати. Хоча товаришами по службі Ігор характеризувався як патріот, сміливий і ефективний боєць, для якого найважливіше в житті було захистити країну, а не зарплата співробітника міліції", - пише радник глави МВС.

Читайте також: Фаріон била правоохоронців під Радою (відео)

За його словами, якщо слідством буде встановлено факт підбурювання співробітників правоохоронних органів зі спецпідрозділу "Січ" з боку лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока і його однопартійців до участі в масових акціях біля Верховної Ради з використанням зброї і бойових гранат, "це може означати залучення цих осіб до реальної кримінальної відповідальності за співучасть у вбивстві співробітників Національної гвардії".

Нагадаємо, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що поки не отримував повістку на допит в МВС. У разі отримання повістки, пообіцяв обов'язково з'явитися на допит.