Конкурс в місцеві прокуратури стартував п'ятого вересня. На нього вже подали понад шість тисяч заявок.

Про це заявив заступник Генерального прокурора Давид Сакварелідзе, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

При цьому він зазначив, що більше половини претендентів раніше не працювали в органах прокуратури.

"Замість діючих на теперішній час 639 районних міських та міжрайонних прокуратур буде створено 178 місцевих прокуратур. І якраз на посади цих місцевих прокурорів та їх заступників оголошено конкурс", – розповів заступник генпрокурора.

Кандидати претендують на 700 вакантних місць. Планується заповнити ці вакансії до грудня цього року. Це буде завершенням першого етапу реформування прокуратури.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Зарплати нових місцевих прокурорів збільшаться втричі - Сакварелідзе

Кандидати проходитимуть тестування в декілька етапів. Перший стартує п'ятого вересня і на ньому проведуть тестування на знання українського законодавства. Він пройде в п'яти обласних центрах. Другий етап – рівень обласних прокуратур, третій – реформа Генпрокуратури.

Першу хвилю реформ, за його словами, мають завершити до 16 квітня.

Сакварелідзе наголосив, що нові співробітники місцевих прокуратур, які пройдуть конкурсний відбір, претендують на більш високу зарплату.