Із Харкова утік мер Геннадій Кернес. Про це розповів радник міністра МВС Зоряк Шкіряк.

"Чув, що Кернес сьогодні вилетів до Києва. Оскільки є небезпека, що будь-хто із колишніх чиновників може втекти, я звернувся до відповідних служб із проханням добре охороняти цих уродів, аби вони не могли залишити кордони України" - повідомив "Знай" Зорян Шкіряк.

Шкіряк припускає, що Кернес міг полетіти до Києва, аби заручитися підтримкою когось із високопосадовців перед судом. Нагадаємо, 4 березня генпрокуратура повідомила, що ознайомила Геннадія Кернеса із матеріалами кримінального провадження проти нього. Він підозрюється в незаконному позбавленні волі або викраденні людини, катуванні, погрозах вбивством. Прокуратура оголосила про завершення досудового розслідування і готується передати справу Кернеса в суд.

Геннадій Кернес досі асоціюється із проросійськими силами, за часів Януковича він активно підтримував президента і анти майдан. Після втечі Януковича Кернес також утік за кордон, але згодом повернувся і погодився співпрацювати з новою владою. Проте, проросійських настроїв своїх не змінив.