Росію необхідно позбавити права вето в Раді Безпеки ООН на рішення в конфліктах, де вона є учасницею. Такої думки дотримується Президент України Петро Порошенко, передає Голос Америки.

Порошенко вважає, що подібний крок не тільки зробить механізми Радбезу більш ефективними, він поверне цим механізмам ефективність, оскільки зараз Радбез просто блокується і не в змозі виконувати свою роль.

"У нас немає іншої альтернативи. Якщо ви приймаєте рішення, яке може бути заблоковане Радою Безпеки, то повинна бути альтернатива для підтримки безпеки в світі. Для нас це дуже важливо", - підкреслив Президент.

Він нагадав, зокрема, про ветування Росією в Раді Безпеки ООН ініціативи про створення міжнародного трибуналу для розслідування причин катастрофи рейсу MH17 над окупованим проросійськими бойовиками Донбасом.

У той же час Порошенко висловив надію на створення відповідного міжнародного трибуналу в ході Генеральної асамблеї ООН наприкінці вересня.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: "Путін може не долетіти на Генасамблею ООН" - експерт

"Я сподіваюся. Було б надзвичайно несправедливо по відношенню до 290 жертв з різних країн усього світу ... це була терористична атака. І ми разом з представниками Нідерландів, Іспанії, Бельгії, Малайзії - усього світу - вимагаємо відповідальності за цю катастрофічну терористичну атаку. Весь світ має право знати, хто відповідальний ", - підкреслив Порошенко.

"Я не знаю, чи станеться це - я був би щасливий, якби це сталося на сесії Генеральної асамблеї, або на наступний день, в будь-якому випадку процес продовжиться", - додав глава держави.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна і ООН знайшли компроміс, щоб обійти вето Росії по трибуналу через збитий на Донбасі Boeing-777.