Українська економіка стає сильнішою і стабільнішою, а сама Україна здивувала світ тією швидкістю реформ, яку вона продемонструвала в останні місяці.

Про це в ході прес-конференції з президентом України заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. Передає Уніан.

"Я повинна сказати, що Україна здивувала світ, досягнувши того, чого вона досягла за короткий проміжок часу, - сказала Лагард. - Було дуже важко досягти тієї макроекономічної стабілізації, яка зараз закріплюється, отримати економіку, яка вже показує ознаки відновлення".

Читайте також: Світова економіка буде зростати повільніше, ніж передбачалося - МВФ

За словами Лагард, унікальна ситуація для світу і те, що в Україні жінки очолюють міністерство фінансів і Національний банк.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це дійсно унікально", - сказала Лагард.

Серед основних чинників, які сприяли відновленню економіки, Лагард назвала відновлення банківського сектора.

"Це сигнал того, що економіка стає потужнішою. Це сигнал інвесторам такий: будьте впевнені в тому, що команда, яка працює і проводить реформи, тримає слово забезпечувати краще життя для людей ", - підкреслила директор МВФ.