Глава Представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що Європейський парламент планує направити своїх представників до України на місцеві вибори 25 жовтня.

Про це він повідомив під час зустрічі з головою ЦВК Михайлом Охендовським і надзвичайним і повноважним послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, передає прес-служба ЦВК.

"Так, це не зовсім звичайна практика для Європарламенту - відправляти своїх спостерігачів на місцеві вибори. Але, враховуючи нинішню ситуацію у вашій країні, ми підемо на такий крок. І, вважаю, він буде виправданим", - зазначив Томбінський.

У свою чергу Пайєтт висловив серйозну стурбованість ситуацією в Харківській області, де територіальне управління юстиції відмовляється реєструвати місцеві організації "Опозиційного блоку", що унеможливлює участь її представників у місцевих виборах.

Також посол США підкреслив, що при проведенні місцевих виборів на контрольованих Української владою територіях Донбасу дуже важливо дотримуватися найвищих європейських виборчих стандартів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Читайте також: Названо міста з найбільшою ймовірністю підкупу виборців

Томбінський черговий раз висловив підтримку ЦВК і підкреслив:

"У нас є до Комісії великий кредит довіри, враховуючи, зокрема, і підсумки проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 205 у Чернігові. Адже там була дуже важка політична ситуація, але ЦВК майстерно впоралася зі своїми обов'язками в тих непростих умовах. Тому є всі підстави сподіватися на подібний успіх Комісії та під час місцевих виборів 25 жовтня 2015 року".

Нагадаємо, 5 вересня в Україні офіційно стартував виборчий процес чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних міських голів, який відбудеться 25 жовтня.