В Україні запрацюють п'ять трастових фондів НАТО для допомоги українській армії на суму 5,4 мільйона євро. Про це сказала речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір, пише Укрінформ.

"Міністерство оборони готується до старту роботи в Україні п'яти трастових фондів НАТО на загальну суму 5,4 мільйони євро", - зазначила Кушнір.

Країни-члени НАТО через трастові фонди надаватимуть допомогу ЗСУ за кількома напрямками. Зокрема, на модернізацію системи зв'язку й автоматизації передбачається 2 мільйони 90 тисяч євро, на реформування системи логістики та стандартизації - 1 млн. 195 тис. євро, на фізичну реабілітацію та протезування військовослужбовців, поранених в АТО, - 845 тис. євро, на кіберзахист - 815 тис. євро, а також на перепідготовку та соціальну адаптацію військовослужбовців - 410 тис. євро.

Читайте також: Міжнародні навчання Sea Breeze 2015 перейшли до берегової фази (фото)

Кушнір підкреслила, що наразі ці напрями проходять погодження у штаб-квартирі Альянсу.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нагадаємо, днями Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив про створення представництва НАТО в Україні.