Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер повідомив, що Шенгенська угода точно не буде скасована за каденції поточного складу Єврокомісії, мандат якого почався у 2014 році і розрахований на п'ять років. Про це він сказав, представляючи у Європарламенті новий план щодо розподілення біженців у країнах ЄС, пише "Європейська правда".

"Шенген - це унікальний символ європейської інтеграції, і він не буде скасований в рамках мандату цієї комісії", - наголосив Юнкер.

Він також закликав європейські країни прийняти пропозиції щодо розміщення у країнах ЄС 160 тисяч біженців.

Читайте також: Україна має бути готовою до напливу біженців із Сирії – Клімкін

Раніше президент Європарламенту Мартін Шульц повідомляв, що Шенгенська угода опинилася під загрозою і міграційна криза може поглибити розкол в ЄС.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Основною проблемою він назвав не наплив мігрантів, який може завадити вільному пересуванню, а відсутність солідарності у прийнятті спільних правил задля вирішення міграційної кризи.