Україна розглядає візит колишнього прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі до Криму як провокацію, мовиться у зверненні посла України в Римі Євгена Перелигіна до Берлусконі, як до лідера партії "Вперед, Італіє!".

Про це повідомили Радіо Свобода в посольстві України.

У зверненні дипломата мовиться, що візит Берлусконі до Кримського півострова є прямим викликом територіальній цілісності України, бо ігнорує консолідовану позицію ЄС, США та ООН щодо невизнання окупації Криму з боку Росії.

На думку посла Перелигіна, таким кроком Берлусконі втратив моральне право неупередженого посередника у процесі миру в цій частині Європи, до якого залучена значна кількість провідних політиків світу.

Читайте також: Путін повіз Берлусконі до Криму

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Сільвіо Берлусконі незаконно прибув у п'ятницю, 11 вересня, до Криму з "приватним візитом" до Президента Росії Володимира Путіна, який також прибув на півострів, без узгодження з владою України. Два попередні дні італійський гість провів у Росії на чорноморському курорті Сочі. Берлусконі, як очікується, повернеться до Італії 13 вересня.

Росія окупувала український Крим і оголосила про його анексію в березні 2014 року. Сполучені Штати, Євросоюз та переважна більшість країн світу не визнають цих претензій Москви і далі вважають Крим тимчасово окупованою частиною України.